Ligging

Ligging ten opzichte van campus Denayer

Onze studentenkamers te Sint-Katelijne-Waver zijn zeer vlot bereikbaar via de achterkant van het studentenhuis. De tuin komt namelijk rechtstreeks uit op de stationsparking, waar de studenten naast de spoorweg en via de Fruytenborglei de achterkant van de campus kunnen bereiken. Moeten de studenten in de grote auditoria zijn (K103 of K104), dan is de campus nóg vlotter bereikbaar via de voorkant van het gebouw, de Beatrijsstraat, de Goorboslei, Stationsstraat en J.P. De Nayerlaan. Dit klinkt lang, maar gelukkig zijn het allemaal korte stukjes.

Studenten die een fiets willen meebrengen, kunnen die stockeren in de daarvoor voorziene plaatsen in de tuin en het tuinhuisje.

Bereikbaarheid met de trein

De ligging van ons studentenhuis is optimaal voor kotstudenten die met de trein komen: de achterkant van de tuin komt rechtstreeks aan op de stationsparking en perron 4 van het station van Sint-Katelijne-Waver. De andere 3 sporen zijn bereikbaar via de spoorwegbrug.

De NMBS biedt een zeer goede aansluiting vanuit en naar de grote steden. Treinen komen om het half uur in elke richting (Antwerpen en Mechelen / Brussel), tijdens de week. Reken in het weekend op een beperkter aanbod !

Bereikbaarheid met de auto

Om ons studentenhuis te bereiken met de auto, zijn er 3 mogelijkheden:

  1. E19 afrit Mechelen-Noord
  2. E19 afrit Rumst/Duffel
  3. GPS

Indien je de afrit Mechelen-Noord neemt, vervolg je meteen rechts op de R6 richting het industriegebied van Sint-Katelijne-Waver. Je passeert de eerste 2 lichten rechtdoor (Mechelsesteenweg en Liersesteenweg) en vervolgens neem je de volgende afslag. Je komt uit op een rotonde, waar je de 2e afslag neemt (= naar links). Ten einde van deze weg draai je linksaf = stationsstraat. Aan de broodjeszaak (vlak voor de brug) ga je rechtsaf = Goorboslei en vervolgens neem je de eerste links = Beatrijsstraat. De studentenkamers kan je vinden op nummer 37, vlak na de bocht.

Indien je de afrit Rumst/Duffel neemt, ga je naar links (als je vanuit Antwerpen komt) of naar rechts (als je van Brussel komt). Aan de eerste lichten ga je rechtsaf = Mechelsesteenweg. Na enkele kilometers kom je in het centrum van Walem, waar je links de Lange Zandstraat neemt. Je gaat rechtdoor aan de lichten, waarna je de stationsbrug zult oversteken. Neem nadien de eerste links = Goorboslei, en vervolgens terug de eerste links = Beatrijsstraat. Het studentenhuis bevindt zich op huisnummer 37, na de bocht aan de linkerkant.